*** Водещите новини на 12 март *** Продължава руската инвазия в Украйна.

...
*** Водещите новини на 12 март ***
Продължава руската инвазия в Украйна.
Коментари Харесай

Водещите новини! Битка за олио завърши със смърт, продължава войната в Украйна

*** Водещите вести на 12 март ***

Продължава съветската инвазия в Украйна. Денят в Киев стартира със сирени за въздушна паника и пукотевица. 

Сателитни фрагменти демонстрират, че съветските военни елементи не престават да се разполагат все по-близо до Киев и правят артилерийски обстрел по жилищни региони. 

Междувременно президентите на Беларус и Русия Александър и Владимир Путин се договориха през днешния ден в най-скоро време Москва да достави на Минск най-съвременна военна техника, съобщи беларуската организация Белта.

По информация на Белта Путин и Лукашенко са се договорили на срещата им в Москва за предприемането на взаимни стъпки за взаимна поддръжка във връзка със западните наказания, в това число във връзка с цените в областта на енергетиката, показва Ройтерс.

*

Санкциите могат да доведат до рухването на МКС, съобщи Рогозин

Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до рухването на Международната галактическа станция (МКС), съобщи Дмитрий Рогозин, шеф на съветската галактическа организация Роскомос и прикани те да бъдат анулирани.

Според Рогозин работата на съветските галактически кораби, които правят доставки на МКС, ще бъде нарушена поради глобите. Това ще засегне съветския сегмент на станцията, който дава отговор за поправяне на орбитата на структурата, което се правят приблизително 11 пъти годишно, в това число за отбягване на галактически боклуци.

*

Министерски съвет: До момента у нас са влезнали 69 735 души от Украйна. 40-те лв. са за хотелиерите, не за бежанците

До момента у нас са влезнали 69 735 бежанци от Украйна. 33 516 от тях са напуснали рамките на страната. 1/3 от останалите са деца. 

Това съобщи на брифинг на Кризисния щаб към Министерски съвет за ръководство на рецесията, обвързвана с спора в Украйна, вицепремиерът Калина Константинова.

*

Заради промоция на олио: Смърт и пердах

Промоция от 2,99 лева за бутилка олио докара до големи опашки в доста магазини в страната. В Бургас 74-годишен мъж умря, до момента в който чака да пристигна неговият ред. 

Въпреки смъртния случай в комерсиалния обект не престават да търсят и купуват олио.

Транспортният министър: Трябва да се борим за страната си, а не да се бием за олио

След дългите опашки и пердах за олио по магазините в събота сутринта поради промоция от 2,99 лева за бутилка, транспортният министър също се изрече по темета.

„ Трябва да се борим за страната си, а не да се бием за олио. Тази наша борба е същински значимата “, написа във „ Facebook “ Николай Събев.



Кирил Петков се срещна с Ердоган на Дипломатическия конгрес в Анталия

Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двустранната среща беше в Анталия, където се организира второто издание на Международния дипломатически конгрес.

Акцентите в диалога: добросъседските връзки сред България и Турция, както и желанието за по-активно съдействие в енергийния бранш, в областта на стопанската система, инфраструктурата и защитата. Кирил Петков и Реджеп Тайип Ердоган означиха напредъка и положителната работа по време на двустранните срещи на министрите на превоза и подхванатото за облекчение на трафика на ГКПП-тата.

*

Тодоровден е! 

В съботата след Сирни заговезни е Тодоровден. Тази година така наречен преносим християнски празник се чества на 12 март.

Почитането на Св. Тодор /великомъченик Теодор Тирон/ е засвидетелствано още в ранните епохи на Църквата. Според преданието византийският император Юлиан Отстъпник, знаейки че 40 дни преди Великден християните съблюдават непоколебим пост, решил да се подиграе с тях, като заповядал да поръсят с кръв от идолски жертви всички постни храни на пазара. Свети Тодор обаче се явил на патриарха и му споделил: " Забрани на християните да купуват каквото и да е от пазара, тъй като храната е поръсена с кръв от идолски жертви. Поръчай на тези, които нямат храна вкъщи си, да си варят пшеница с мед ". Императорът видял, че мярката му няма резултат и заповядал храната да се продава както преди.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР